Κοτόπουλο με κρούστα αλατιού

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Κοτόπουλο με κρούστα αλατιού

ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ

Υλικά

  • 1 κοτόπουλο γύρω στο 1,5 κιλό χωρισμένο σε μερίδες
  • 400 γραμμάρια αλάτι χοντρό
  • 1 ασπράδι αυγού
  • λίγο νερό
  • μερικά αρωματικά χόρτα φρέσκα ή ξερά ψιλοκομμένα ή 1 δόση μαρινάτα με αρωματ. χόρτα (βλέπε σάλτσες)

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ αναμιγνύετε τα υλικά της μαρινάτας και ρίχνετε εκεί τις μερίδες κοτόπουλου. Αφήνετε να μαριναριστούν 2 ώρες και μετά τις στραγγίζετε σε απορροφητι-κό χαρτί. αναμιγνύετε με τα χέρια σε άλλο μπολ το αλάτι με το ασπράδι και λίγο νερό και κατόπιν απλώνετε αυτό το μείγμα σε μια επίπεδη επιφάνεια (στην περίπτωση που δεν χρησιμοποιήσετε μαρινάτα, προσθέτετε στο μείγμα μερικά αρωματικά χόρτα). Βάζετε τις μερίδες πάνω στο μείγμα αλατιού και «χτίζετε» γύρω τους την κρούστα δίνοντας το σχήμα των μερίδων. Τοποθετείτε το κοτόπουλο σε ταψί. Ψήνετε στους 200°C 1 ώρα και 15′. Για να το σερβίρετε σπάτε την κρούστα αλατιού με σφυράκι. Το κοτόπουλο με τον τρόπο αυτό γίνεται πολύ ζουμερό και πολύ νόστιμο.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply Ακύρωση απάντησης