Κοτόπουλο με λαχανάκια Βρυξελλών

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Κοτόπουλο με λαχανάκια Βρυξελλών

ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ

Υλικά

  • 3 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου κομμένα σε κυβάκια
  • 2 κουταλιές σούπας ηλιέλαιο
  • 20 γραμμάρια βούτυρο
  • 100 γραμμάρια λαχανάκια Βρυξελλών βρασμένα και στραγγισμένα, κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 1 κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 150 γραμμάρια καυτό ζωμό κότας
  • 200 γραμμάρια μοτσαρέλα σε φετάκια
  • 3 κουταλιές σούπας λευκό κρασί
  • ξύσμα από 1 λεμόνι και λίγο από το χυμό του
  • 10 κόκκοι κόκκινο πιπέρι
  • 200 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
  • 4 πατάτες ψητές
  • 300 γραμμάρια λαχανικά ανάμεικτα κομμένα σε λεπτές ροδέλες (κολοκυθάκια, μανιτάρια, πιπεριές ντομάτες)
  • λίγο ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  1. Ζεσταίνετε το μισό ηλιέλαιο και όλο το βούτυρο σ’ ένα αντικολλητικό τηγάνι και τηγανίζετε τα φιλέτα κοτόπουλου 20′ ή μέχρι να ροδίσουν και να ψηθούν εσωτερικά. Αλείφετε τα λαχανικά με λίγο ελαιόλαδο και τα ψήνετε στο γκριλ 7′-8′. Στο μεταξύ ζεσταίνετε το υπόλοιπο ηλιέλαιο σ’ ένα κατσαρολάκι και σοτάρετε τα λαχανάκια Βρυξελών και τις φέτες κρεμμυδιού 3′-4′. Προσθέτετε το ζωμό, το κρασί, το ξύσμα λεμονιού και το κόκκινο πιπέρι. Σιγοβράζετε 3′-5′ μέχρι να μειωθούν τα υγρά της σάλτσας στο μισό περίπου. Προσθέτετε στη σάλτσα τη μισή κρέμα γάλακτος και σιγοβράζετε σε μέτρια φωτιά 4′-5′. Αλατοπιπερώνετε και την ανακατεύετε. Μοιράζετε σε 4 πυρίμαχα πιάτα μερικά φιλέτα κοτόπουλου και μια ποσότητα λαχανικών. Από πάνω απλώνετε φέτες μοτσαρέλας. Ψήνετε 5′ σε γκριλ. Γαρνίρετε τις πατάτες με την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος χτυπημένη με το χυμό λεμονιού.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply Ακύρωση απάντησης