Κοτόπουλο με λαχανικά, κύμινο και σουσάμι

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Κοτόπουλο με λαχανικά, κύμινο και σουσάμι

για 4 μερίδες

Υλικά

  • 400 γραμμάρια φιλέτο κοτόπουλου
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 6 κολοκυθάκια
  • 12 ντοματίνια
  • 3 κουταλιές σούπας σόγια σος
  • 1 κουταλιές σούπας σουσάμι
  • 1 κουταλιές γλυκού κύμινο
  • 2 κουτ ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • αλάτι -πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζετε και κόβετε το κρεμμύδι σε λεπτές φέτες. Κόβετε το φιλέτο του κοτόπουλου σε μικρότερα κομμάτια. Τρίβετε το σκόρδο, κόβετε τα κολοκυθάκια σε φέτες και τα ντοματίνια στη μέση. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σοτάρετε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το ψιλοκομμένο κοτόπουλο με το ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώνετε, πασπαλίζετε με το κύμινο και αφήνετε σε δυνατή φωτιά για 5-6 λεπτά. Προσθέτετε τη σόγια σος, τα κολοκυθάκια και τα ντοματίνια και συνεχίζετε το μαγείρεμα για 7-8 λεπτά ακόμη σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας τακτικά. Πασπαλίζετε με το σουσάμι και σερβίρετε.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply