Κοτόπουλο με λιαστές ντομάτες
για 6 άτομα:
Υλικά
- 12 λιαστές ντοματούλες στραγγισμένες από το λάδι τους (το κρατάτε για τη σάλτσα)
- 100 γραμμάρια μυζήθρα ή μανούρι
- 6 φύλλα βασιλικού
- αλάτι
- πιπέρι
- 6 φιλέτα οπό στήθος κοτόπουλου (με την πέτσα χωρίς κόκαλο)
- 250 γραμμάρια μανιτάρια, πλευρότους καλλιεργημένα, κομμένα σε φετάκια
- 1 1/2 φλιτζάνια σάλτσα ντομάτας έτοιμη ή σπιτική
Εκτέλεση
- Ψιλοκόβετε τις λιαστές ντομάτες και το βασιλικό και ανακατεύετε τα δύο αυτά Ingredients με τη μυζήθρα ή το μανούρι που έχετε λιώσει με το πιρούνι. Αλατοπιπερώνετε. Κάνετε μια σχισμή σε κάθε φιλέτο κοτόπουλου και το γεμίζετε με το προηγούμενο μείγμα ανάμεσα στη σάρκα και την πέτσα. Συγκρατείτε με οδοντογλυφίδες ή δένετε με σπάγκο. Ζεσταίνετε 2 κουταλιές σούπας λάδι από τις ντοματούλες και τηγανίζετε τα φιλέτα κοτόπουλου 20′-25′ μέχρι να ροδίσουν καλά και να ψηθούν στο εσωτερικό τους. Βγάζετε τα φιλέτα από το τηγάνι και ρίχνετε μέσα άλλες 2 κουταλιές σούπας λάδι από τις ντοματούλες και τα μανιτάρια. Ανακατεύετε. Προσθέτετε και τη σάλτσα ντομάτας και σιγοβράζετε 5′-6′ ακόμη. Σερβίρετε τα φιλέτα κομμένα σε φέτες με τη σάλτσα μανιταριών.