Κοτόπουλο με μανιτάρια και κρεμμυδάκια
ΠΑ 4 ΑΤΟΜΑ
Υλικά
- 1 κοτόπουλο γύρω στα 1200 γραμμάρια σε μερίδες
- αλάτι
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- 300 γραμμάρια μανιτάρια σε φετάκια
- 300 γραμμάρια κρεμμυδάκια στιφάδου
- 2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
- 100 γραμμάρια λευκό ξηρό κρασί
- λίγο εστραγκόν ψιλοκομμένο
- 1–2 φύλλα δάφνης
- 1/2 φλιτζάνια ελαιόλαδο
- λίγο πελτέ ντομάτας
Εκτέλεση
- Καθαρίζετε τα κρεμμυδάκια. Σε μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τις μερίδες του κοτόπουλου μέχρι να ροδίσουν απ’ όλες τις πλευρές. Βγάζετε το κοτόπουλο από την κατσαρόλα και ρίχνετε τα μανιτάρια και τα κρεμμυδάκια. Τα σωτάρετε 6′-7′ και κατόπιν προσθέτετε το σκόρδο και τα φύλλα δάφνης. Ανακατεύετε 1 ‘-2’. Ξαναβάζετε στην κατσαρόλα τις μερίδες του κοτόπουλου και σβήνετε με το κρασί
- Προσθέτετε λίγο ζεστό νερό,τον πελτέ, το εστραγκόν και αλατοπίπερο. Σιγοβράζετε το κοτόπουλο 1 ώρα και 15′. Το συνοδεύετε με πιλάφι.