Κοτόπουλο με μανιτάρια και κρεμμυδάκια

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Κοτόπουλο με μανιτάρια και κρεμμυδάκια

ΠΑ 4 ΑΤΟΜΑ

Υλικά

  • 1 κοτόπουλο γύρω στα 1200 γραμμάρια σε μερίδες
  • αλάτι
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • 300 γραμμάρια μανιτάρια σε φετάκια
  • 300 γραμμάρια κρεμμυδάκια στιφάδου
  • 2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
  • 100 γραμμάρια λευκό ξηρό κρασί
  • λίγο εστραγκόν ψιλοκομμένο
  • 12 φύλλα δάφνης
  • 1/2 φλιτζάνια ελαιόλαδο
  • λίγο πελτέ ντομάτας

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζετε τα κρεμμυδάκια. Σε μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τις μερίδες του κοτόπουλου μέχρι να ροδίσουν απ’ όλες τις πλευρές. Βγάζετε το κοτόπουλο από την κατσαρόλα και ρίχνετε τα μανιτάρια και τα κρεμμυδάκια. Τα σωτάρετε 6′-7′ και κατόπιν προσθέτετε το σκόρδο και τα φύλλα δάφνης. Ανακατεύετε 1 ‘-2’. Ξαναβάζετε στην κατσαρόλα τις μερίδες του κοτόπουλου και σβήνετε με το κρασί
  2. Προσθέτετε λίγο ζεστό νερό,τον πελτέ, το εστραγκόν και αλατοπίπερο. Σιγοβράζετε το κοτόπουλο 1 ώρα και 15′. Το συνοδεύετε με πιλάφι.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply Ακύρωση απάντησης