Κοτόπουλο με μανιτάρια κοκκινιστό
για 4 άτομα
Υλικά
- 8 μπουτάκια κοτόπουλου
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 κλωνάρια σέλινου ψιλοκομμένα
- 1 καρότο ψιλοκομμένο
- 200 γραμμάρια μανιτάρια φρέσκα
- 25 γραμμάρια αποξηραμένα μανιτάρια πορτσίνι
- 4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
- 30 γραμμάρια βούτυρο
- 400 γραμμάρια ντοματάκια κονσέρβας ψιλοκομμένα
- 100 ml. κόκκινο κρασί
- 4 φυλλαράκια βασιλικού
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Καψαλίζετε, πλένετε και στεγνώνετε τα μπουτάκια του κοτόπουλου και κατόπιν τα αλατοπιπερώνετε. Μουσκεύετε τα αποξηραμένα μανιτάρια σε χλιαρό νερό 20′. Καθαρίζετε τα φρέσκα μανιτάρια και τα κόβετε σε φετάκια. Σε μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνετε το λάδι με το βούτυρο και ροδίζετε τα μπουτάκια απ’ όλες τις πλευρές. Προσθέτετε το καρότο, το κρεμμύδι και το σέλινο και συνεχίζετε το σοτάρισμα 3′. Κατόπιν ρίχνετε τα μανιτάρια (φρέσκα και αποξηραμένα, αφού τα στραγγίσετε) και σοτάρετε 6′-7′, ανακατεύοντας.
- Τέλος, προσθέτετε τα ντοματάκια, το κρασί και το βασιλικό. Αλατοπιπερώνετε και σιγοβράζετε το φαγητό (συμπληρώνοντας και λίγο ζεστό νερό) 50′ μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά του.