κοτόπουλο με πάπρικα
Υλικά
- Ανά μερίδα: Λιπαρά 13 γραμμάρια φυτικές ίνες 5,7 γρ, θερμίδες 316.
- λάδι
- 1 κιλό φέτες από μπούτι κοτόπουλου, χωρίς πέτσα
- 2 μέτρια κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
- 4 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
- 1 κουταλιές σούπας γλυκιά πάπρικα
- 250 γραμμάρια μανιτάρια κομμένα σε φέτες
- 400 γραμμάρια κονσέρβα ντοματάκια
- 1/4 φλιτζάνια ντοματοπολτέ
- 2 κουταλιές σούπας ελαφριά ξινή κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση
- Ψεκάστε με λάδι ένα πυρίμαχο σκεύος 2 λίτρων και σωταρετε το κοτόπουλο σε δόσεις ώσπου να ροδίσει γύρω γύρω. Βγάλτε το στην άκρη. Σωτάρετε στο ίδιο σκεύος τα κρεμμύδια, το σκόρδο, την πάπρικα και τα μανιτάρια, ανακατώνοντας ώσπου να μαλακώσουν τα κρεμμύδια. Ξαναβάλτε το κοτόπουλο στο σκεύος μαζί με τα ντοματάκια ψιλοκομμένα με το χυμό τους και τον ντοματοπολτό. Αφήστε να πάρουν βράση. Ψήστε τα σε μέτρια ζεστό φούρνο, σκεπασμένα, περί¬που 1 ώρα ή ώσπου να μαλακώσει το κοτόπουλο. Πριν σερβίρετε, ανακατώστε μέσα την κρέμα γάλακτος.