κοτόπουλο με παστουρμά

Κοτόπουλο με παστουρμα: μια εκλεπτυσμένη και νόστιμη συνταγή

Το Κοτόπουλο με παστουρμα είναι μια εκλεπτυσμένη και νόστιμη συνταγή που συνδυάζει το αφράτο και ζουμερό κοτόπουλο με την πλούσια γεύση του παστουρμά. Αναδεικνύει τη συνδυαστική γεύση των δύο υλικών, δημιουργώντας ένα γευστικό πιάτο που θα ικανοποιήσει τους λάτρεις της κοτόπουλου και του παστουρμά

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Κοτόπουλο με παστουρμα

Κοτόπουλο με παστουρμα. Ένα πολύ νόστιμο φαγητό. Συνιστάται και για αρχάριους διότι πιστεύουμε ότι αν ακολουθήσετε τις οδηγίες μας θα τα καταφέρετε. Καλή επιτυχία. Υλικά για 4 μερίδες: Μαγείρεμα: 20΄ ανά 500 γραμμάρια κοτόπουλου

  • Total Time: 40 mins
  • Yield: 4

Υλικά

  • κοτόπουλο – 1 μέτριο
  • παστουρμάς – 4 λεπτές φέτες
  • Αλάτι – χονδρό
  • πιπέρι – φρεσκοτριμένο
  • Λάδι – λίγο για περίχυμα
  • Λεμόνι – χυμός με τις κούπες
  • Κρασί – λευκό 1 ποτήρι
  • Κρεμύδι – 1 τεμ. κομμένο στα 4

Εκτέλεση

  1. Διαδικασία: Με τα τέσσερα δάχτυλα ξεκολλάμε την πέτσα, χωρίς να τη σκίσουμε, ξεκινώντας από το άνοιγμα καθαρισμού των εντοσθίων.
  2. Εισάγουμε τις φέτες παστουρμά, ώστε να αποκτήσει το κοτόπουλο δεύτερη πέτσα.
  3. Τοποθετούμε τις κούπες του λεμονιού και το χαραγμένο κρεμμύδι μέσα στο κοτόπουλο και το βάζουμε πάνω σε μια σχάρα και τη σχάρα πάνω σ’ ένα ταψί με λίγο νερό (θα φροντίσουμε να υπάρχει πάντα λίγο νερό, για να μην καπνίσουν τα λίπη, αλλά και για να σώσουμε τους ζωμούς με τους οποίους θα κάνουμε τη σάλτσα).
  4. Βάζουμε το κοτόπουλο στο φούρνο στους 180° – 190°, αφού αλατοπιπερώσουμε και περιχύσουμε με το μισό λεμόνι και λίγο λάδι. Γυρίζουμε δυο-τρεις φορές τελειώνοντας με το στήθος προς τα πάνω.
  5. Οταν είναι έτοιμο (στην άρθρωση του ποδιού δεν έχει αίμα), το βάζουμε σε πιατέλα τυλιγμένο με αλουμινόχαρτο.
  6. Βάζουμε το ταψί στη φωτιά με το κρασί και τον υπόλοιπο χυμό λεμονιού και σιγοβράζουμε για να συμπυκνώσουμε το ζουμί.
  7. Κόβουμε το κοτόπουλο σε μερίδες και στο πιάτο περιχύνουμε με τη σάλτσα.
  8. Μπορούμε να προσθέσουμε λίγο καθαρισμένο ψητό κρεμμύδι.
  9. Ιδανικό συνοδευτικό, ο πουρές πατάτας.
  • Author: Aggela
  • Prep Time: 15 mins
  • Cook Time: 20 mins
  • Category: Κύριο Πιάτο
  • Method: Ψήσιμο
  • Cuisine: Ελληνική

Διατροφικά Στοιχεία

  • Calories: 424

 

 

Εγγραφείτε στο Newsletter!

Εγγραφείτε στο Newsletter για να μη χάνετε καμία νέα συνταγή από τις πολλές που έρχονται πολύ σύντομα!!

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την πολιτική απορρήτου μας για περισσότερες λεπτομέρειες.

Ελέγξτε τα εισερχόμενά σας ή το φάκελο των ανεπιθύμητων για να επιβεβαιώσετε τη συνδρομή σας.

Leave a Reply Ακύρωση απάντησης