κοτόπουλο με πιπεριές και κρέμα Ουγγαρία

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

κοτόπουλο με πιπεριές και κρέμα Ουγγαρία

(Για 4 άτομα)

Υλικά

  • 4 μερίδες κοτόπουλο (στήθος ή μπούτι)
  • 4 κουταλιές σούπας ηλιέλαιο
  • 2 κρεμμύδια τριμμένα στον τρίφτη
  • 1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
  • 2 ώριμες ντομάτες αποφλοιωμένες, ψιλοκομμένες
  • 1 φλιτζάνια του τσαγιού ζωμό κότας φρέσκο (ή από κύβο)
  • 2 κουταλιές σούπας γλυκιά πάπρικα
  • 1 κουταλιές γλυκού αλάτι
  • 1/4 κουταλιές γλυκού πιπέρι
  • 2 πιπεριές κομμένες σε λωρίδες

Για τη σάλτσα

  • 1 φλιτζάνια του τσαγιού κρέμα γάλακτος
  • χυμό ενός μικρού λεμονιού

Εκτέλεση

  1. Πλένετε το κοτόπουλο και το στεγνώνετε σε χαρτί κουζίνας. Σοτάρετε τις μερίδες κοτόπουλου σε λίγο λάδι στην κατσαρόλα μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές. Τις βγάζετε από την κατσαρόλα και τις κρατάτε. Ρίχνετε το υπόλοιπο ηλιέλαιο στην κατσαρόλα και σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο χωρίς να τα μαυρίσετε. Προσθέτετε τις ντομάτες, το ζωμό, την πάπρικα, αλάτι και πιπέρι. Βράζετε τη σάλτσα για 4′-5′, βάζετε πάλι τις μερίδες του κοτόπουλου στην κατσαρόλα και βράζετε σε χαμηλή φωτιά για 25′-30′.
  2. Προς το τέλος ρίχνετε και τις πιπεριές και βράζετε ακόμη για 10′.
  3. Βγάζετε το κοτόπουλο από τη φωτιά και το σερβίρετε σε μια πιατέλα.
  4. Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος με το χυμό του λεμονιού μέχρι να ενωθούν σε μια απαλή κρέμα. Κατεβάζετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνετε την ξινή κρέμα στη σάλτσα. Την ανακατεύετε και περιχύνετε το κοτόπουλο. Συνοδεύετε με ταλιατέλες.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply