Κοτόπουλο με πιπεριές

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Κοτόπουλο με πιπεριές

ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ

Υλικά

  • 3 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου σε κομμάτια
  • 4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 2 κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε λωρίδες
  • 1 μικρή πράσινη πιπεριά κομμένη σε λωρίδες
  • 4 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
  • 450 γραμμάρια ώριμες ντομάτες ξεφλουδισμένες, χωρίς σπόρους και ψιλοκομμένες
  • 1/2 κουταλιές γλυκού θυμάρι
  • 1/4 κουταλιές γλυκού μπούκοβο ή λίγο πιπέρι καγιέν

Εκτέλεση

  1. Ζεσταίνετε το λάδι σε μέτρια κατσαρόλα, προσθέτετε τα κομμάτια του κοτόπουλου, πασπαλίζετε με αλάτι και πιπέρι και τα τσιγαρίζετε ελαφρά σε μέτρια προς δυνατή φωτιά 5′-6′. Μεταφέρετε το κοτόπουλο σε πιατέλα. Βάζετε στην κατσαρόλα τα κρεμμύδια και τα σοτάρετε 3′ σε μέτρια φωτιά. Ρίχνετε τις πιπεριές και τις ψήνετε 7′, ανακατεύοντας συχνά. Προσθέτετε το σκόρδο, στη συνέχεια τις ντομάτες, το θυμάρι και το μπούκοβο και αφήνετε να πάρουν βράση. Βράζετε 5′. Ξαναβάζετε το κοτόπουλο στην κατσαρόλα μαζί με το ζωμό που έχει μαζευτεί στην πιατέλα. Σκεπάζετε το σκεύος και ψήνετε σε χαμηλή φωτιά 30′ περίπου, ανακατεύοντας προσεκτικά.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply