Κοτόπουλο με πορτοκάλι

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Κοτόπουλο με πορτοκάλι

ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ

Υλικά

  • 3 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου κομμένα σε κύβους
  • 1 σκελίδα σκόρδου λιωμένη
  • 1 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 3 κουταλιές σούπας μέλι
  • 3 κουταλιές σούπας χυμό πορτοκαλιού
  • 1 πορτοκάλι χωρίς τις φλούδες και τη μεμβράνη ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλιές σούπας σάλτσα σόγιας
  • φετάκια πορτοκαλιού ή φλούδες πορτοκαλιού για το γαρνίρισμα του πιάτου
  • λίγο βούτυρο

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190°C και βουτυρώνετε ένα πυρίμαχο ταψάκι. Ζεσταίνετε ένα αντικολλητικό κατσαρολάκι και ρίχνετε μέσα το λάδι. Προσθέτετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το σκόρδο και τα σοτάρετε 2′ μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτετε το μέλι, το χυμό πορτοκαλιού, τη σάρκα πορτοκαλιού και τη σάλτσα σόγιας και βράζετε 5′ ανακατεύοντας συχνά. Ρίχνετε στο βουτυρωμένο ταψάκι τα κυβάκια κοτόπουλου. Ρίχνετε το μείγμα με το μέλι και το πορτοκάλι πάνω στα κομματάκια κοτόπουλου και ψήνετε 40′ ανακατεύοντας 1-2 φορές κατά τη διάρκεια του ψησίματος. Γαρνίρετε με φετάκια πορτοκαλιού και σερβίρετε.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply Ακύρωση απάντησης