Κοτόπουλο με πράσα και σάλτσα μπεσαμέλ

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Κοτόπουλο με πράσα και σάλτσα μπεσαμέλ

ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ

Υλικά

  • 8 μπουτάκια κοτόπουλου
  • 4 πράσα καθαρισμένα
  • 1 κουταλιές σούπας φρέσκο τζίντζερ (πιπερόριζα), τριμμένο
  • 1/2 κουταλιές σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • άφθονο ζωμό λαχανικών
  • 1/2 ποτήρι λευκό ξηρό κρασί
  • 34 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • 200 γραμμάρια μπεσαμέλ, αρωματισμένη με μπαχαρικά φτιαγμένη με:
  • 10 γραμμάρια αλεύρι,
  • 10 γραμμάρια βούτυρο,
  • 200 γραμμάρια γάλα,
  • λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο,
  • λίγο τριμμένο τζίντζερ,
  • 1 στήμονα κρόκου (σαφράν)
  • λίγη καυτερή πάπρικα και αλάτι

Εκτέλεση

  1. Κόβετε σε λεπτές ροδέλες τα καθαρισμένα πράσα (συμπεριλαμβανομένων και των τρυφερών πράσινων τμημάτων) και τα σοτάρετε 10′ περίπου σε ένα βαθύ τηγάνι με μια κουταλιές σούπας λάδι, αλάτι και λίγο ζωμό (αν χρειάζεται, προσθέτετε σιγά σιγά και άλλο ζωμό). Ροδίζετε τα μπουτάκια κοτόπουλου με το υπόλοιπο λάδι, τα μεταφέρετε στο τηγάνι με τα πράσα, αλατίζετε, προσθέτετε το τζίντζερ, ανακατεύετε, αφήνετε να πάρει γεύση και σβήνετε με το κρασί. Καλύπτετε το τηγάνι με το καπάκι και μαγειρεύετε 40′ περιχύνοντας, αν χρειάζεται, και με άλλο ζεστό ζωμό. Προσθέτετε στο κοτόπουλο την μπεσαμέλ, που έχετε ετοιμάσει την τελευταία στιγμή. Αραιώνετε ενδεχομένως με λίγο ζωμό και μαγειρεύετε ακόμη 5′-6′. Αλατίζετε. Τοποθετείτε το κοτόπουλο πάνω σε πιατέλα, πασπαλίζετε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και το σερβίρετε ζεστό.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply