Κοτόπουλο με σάλτσα κόκκινου κρασιού
ΓΙΑ 6 ΑΤΟΜΑ
Υλικά
- 1 κοτόπουλο χωρισμένο σε μερίδες
- 1/4 του φλιτζάνια ελαιόλαδο
- 600ml κόκκινο κρασί
- 5–6 σκελίδες σκόρδου
- 400 γραμμάρια κρεμμυδάκια στιφάδου καθαρισμένα ολόκληρα
- 1 φύλλο δάφνης
- 1 κουταλιές σούπας μέλι
- Αλάτι
- πιπέρι σε κόκκους
- λίγο μπαχάρι
- μαϊντανό ή φρέσκο κόλιαντρο ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
- Καψαλίζετε, πλένετε και στεγνώνετε τις μερίδες του κοτόπουλου. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και ροδίζετε τις μερίδες κοτόπουλου, αφού τις αλατοπιπερώσετε. Βγάζετε τις μερίδες κοτόπουλου, ρίχνετε στο λάδι το σκόρδο και τα κρεμμυδάκια και σοτάρετε ανακατεύοντας διαρκώς. Ξαναρίχνετε στην κατσαρόλα το κοτόπουλο. Σβήνετε με το κρασί και προσθέτετε το φύλλο δάφνης, το μέλι και το μπαχάρι και σιγοβράζετε 1 ώρα περίπου μέχρις ότου εξατμισθούν τα πολλά υγρά. Σερβίρετε το φαγητό, αφού πασπαλίσετε με μαϊντανό ή κόλιαντρο. Συνοδεύετε με ρύζι ή τηγανητές πατάτες.
ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ: Αν προτιμάτε πιο παχύρρευστη τη σάλτσα, προτού σοτάρετε το κοτόπουλο πασπαλίστε το με λίγο αλεύρι.