Κοτόπουλο με σκόρδα και πατάτες στο φούρνο

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Κοτόπουλο με σκόρδα και πατάτες στο φούρνο

ΓΙΑ 6 ΑΤΟΜΑ

Υλικά

  • 1 κοτόπουλο γύρω στα 1800 γραμμάρια
  • 2 κεφάλια σκόρδο (ολόκληρα) με τη φλούδα τους, κομμένα εγκάρσια στη μέση
  • 800 γραμμάρια πατάτες μικρές στρογγυλές
  • 1 κλαδάκι δεντρολίβανο και 1 κλαδάκι θυμάρι
  • 1 κουταλιές σούπας μουστάρδα
  • 1/2 φλιτζάνια ελαιόλαδο
  • ο χυμός 1 λεμονιού
  • 45 κουταλιές σούπας ζεστό νερό μέσα στο οποίο έχετε διαλύσει 1 κύβο κότας
  • αλάτι
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

  1. Τρίβετε με συρμάτινο σφουγγαράκι τις πατάτες και τις πλένετε καλά. Τις σκουπίζετε με πετσέτα και τις ρίχνετε σε βαθύ ταψάκι. Βάζετε στην κοιλιά του κοτόπουλου 2 κομμένα σκόρδα, το δεντρολίβανο και το θυμάρι και αλατοπιπερώνετε το κοτόπουλο εσωτερικά και εξωτερικά. Τοποθετείτε το κοτόπουλο στο κέντρο ενός μεγάλου ταψιού και βάζετε γύρω γύρω από το κοτόπουλο στις πατάτες τα άλλα δυο κομμάτια σκόρδου. Αλατοπιπερώνετε και τις πατάτες. Χτυπάτε το λάδι, τη μουστάρδα, το χυμό λεμονιού και το ζεστό νερό με τον κύβο (λαχανικών ή κότας) και περιχύνετε το κοτόπουλο με το μείγμα αυτό. Καλύπτετε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνετε 1 ώρα. Αφαιρείτε προσεκτικά το αλουμινόχαρτο και ψήνετε το κοτόπουλο μέχρι να πάρει χρώμα.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply Ακύρωση απάντησης