Κοτόπουλο με σκόρδο στην σούβλα

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Κοτόπουλο με σκόρδο στην σούβλα

Υλικά

  • (Για 2 άτομα)
  • 1 κοτόπουλο περίπου 1 κιλό
  • 2 κουταλιές γλυκού τριμμένο σκόρδο
  • Αλάτι
  • 4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • 4 κουταλιές σούπας χυμό λεμονιού
  • 2 κουταλιές γλυκού ρίγανη

Εκτέλεση

  1. Πλένετε καλά το κοτόπουλο από μέσα και απ’ έξω και το σκουπίζετε. Ανακατεύετε το σκόρδο μαζί με αρκετό αλάτι, λάδι και το χυμό λεμονιού. Αλείφετε με το μείγμα το κοτόπουλο μέσα και απ’ έξω, το σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο και το αφήνετε περ. 1 ώρα να τραβήξει.
  2. Ραντίζετε το κοτόπουλο με τη ρίγανη, το περνάτε στη σούβλα, το στερεώνετε καλά και το ψήνετε μπροστά ή πάνω από τη φωτιά περ. 60 λεπτά, ώσπου να ροδοκοκκινίσει. Το ραντίζετε συχνά κατά τη διάρκεια του ψησίματος με το ζουμί που στάζει και με την υπόλοιπη μαρινάτα. Σερβίρετε το κοτόπουλο κομμένο στα τέσσερα και βάλτε το πάνω σε φρέσκα φύλλα σαλάτας. Σερβίρετε μαζί δυνατό κόκκινο ή άσπρο χωριάτικο κρασί, φρέσκο άσπρο ψωμί, πράσινες και μαύρες ελιές, ραντισμένες με ρίγανη φρέσκο αγγούρι και ντομάτες.
  3. Αν θέλετε τοποθετήστε και μερικά κομμένα λεμόνια πάνω στο τραπέζι για να μπορεί ο καθένας να ραντίσει τη μερίδα του με λίγο χυμό.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply