κοτόπουλο με σουσάμι
Υλικά
- 1 και 1/2 φλιτζάνια τσαγιού μαγιονέζα
- 1 κουταλιές γλυκού σκόνη μουστάρδας
- 1 κουταλιές σούπας ψιλοκομμένο κρεμμύδι
- 400 γραμμάρια κοτόπουλο (στήθος χωρίς πέτσα και κόκαλα) βρασμένο στον ατμό και κομμένο σε λεπτές φέτες πάχους 2 εκ.
- 1/2 φλιτζάνια του τσαγιού γαλέτα
- ¼ φλιτζάνια του τσαγιού σουσάμι
- 2 κουταλιές σούπας μέλι
- 1 κουταλιές σούπας μουστάρδα
- 10 σταγόνες κόκκινο ταμπάσκο
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ ανακατεύετε το 1/2 φλιτζάνια μαγιονέζα με τη σκόνη μουστάρδας και το κρεμμύδι. Ρίχνετε μέσα το κοτόπουλο και το ανακατεύετε καλά ώστε να καλυφτεί από το μείγμα. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύετε τη γαλέτα και το σουσάμι και ρίχνετε μέσα το κοτόπουλο ώστενα καλυφθεί εξωτερικά. Βάζετε το κοτόπουλο σε μια πολύ λεπτή σχάρα στα κάρβουνα ή στο γκριλ του φούρνου και το ψήνετε για 10′, μέχρι να ροδίσει και να γίνει τραγανό. Ετοιμάζετε το ντιπ του μελιού αναμειγνύοντας την υπόλοιπη μαγιονέζα, το μέλι και την έτοιμη μουστάρδα και τις σταγόνες του ταμπάσκο.