Κοτόπουλο με σταφύλια

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΣΤΑΦΥΛΙΑ

για 4 άτομα

Υλικά

  • 8 μπουτάκια κοτόπουλου
  • 6 κουταλιές σούπας φρυγανιά τριμμένη
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό
  • 6 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • 50 γραμμάρια βούτυρο
  • 100 γραμμάρια ξηρό λευκό ή κόκκινο κρασί
  • 1 τσαμπί λευκό σταφύλι
  • 1 τσαμπί μαύρο σταφύλι
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • λίγη κανέλα

Εκτέλεση

  1. Κρατάτε λίγο μαϊντανό για το γαρνίρισμα και ψιλοκόβετε τον υπόλοιπο, Τον ανακατεύετε με τη φρυγανιά και λίγο αλατοπίπερο. Αφαιρείτε την πέτσα από τα μπουτάκια και τα πανάρετε στο μείγμα της φρυγανιάς. Πιέζετε το μείγμα για να κολλήσει καλά. Ζεσταίνετε το λάδι μαζί με το βούτυρο σε μια κατσαρόλα και ροδίζετε το κοτόπουλο απ’ όλες τις πλευρές. Σβήνετε με το κρασί και βράζετε σε μέτρια φωτιά 25′. Αποσπάτε τις ρώγες των σταφυλιών από τα τσαμπιά και τις πλένετε καλά. Τις ρίχνετε στην κατσαρόλα μαζί με λίγο ζεστό νερό και την κανέλα. Αλατοπιπερώνετε και συνεχίζετε το βράσιμο 10′-15′ ακόμη, μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά του φαγητού. Γαρνίρετε με τον υπόλοιπο μαϊντανό.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply