Κοτόπουλο μιλανέζα σε φόρμα

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Κοτόπουλο μιλανέζα σε φόρμα

Υλικά

  • 1 κιλό φιλέτο κοτόπουλου
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 καρότο
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 5 γαρίφαλα
  • 2 φλιτζάνια ρύζι
  • 1/2 φλιτζάνια κεφαλογραβιέρα τριμμένη
  • Αλάτι

Για την κρέμα:

  • 1/2 φλιτζάνια αλεύρι
  • 1 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές σούπας βούτυρο
  • 1 1/2 φλιτζάνια ζωμό από το κοτόπουλο
  • 1/2 φλιτζάνια κρασί λευκό
  • Λίγο μοσχοκάρυδο τριμμένο
  • Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Ρίχνετε σε κατσαρόλα νερό, το κρεμμύδι (όπου έχετε καρφώσει τα γαρίφαλα), το καρότο και την δάφνη. Μόλις πάρουν βράση, προσθέτετε το κοτόπουλο και λίγο αλάτι. Τα βράζετε, μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο. Το βγάζετε και το βάζετε σε μια πιατέλα. Σουρώνετε το ζωμό. Μετράτε τέσσερα φλιτζάνια ζωμό και τον ρίχνετε στην κατσαρόλα. Κρατάτε άλλο ενάμισι φλιτζάνια !Για την κρέμα. Μόλις πάρει βράση ο ζωμός που βάλατε στην κατσαρόλα, προσθέτετε λίγο αλάτι και το ρύζι. Το βράζετε, μέχρι να μαλακώσει, και το σουρώνετε. Βάζετε το ρύζι σε μια στρογγυλή φόρμα, το ξεφορμάρετε σε πιατέλα, κόβετε το κοτόπουλο σε μικρά κομμάτια και το τοποθετείτε γύρω από το ρύζι. Ρίχνετε σε κατσαρόλα το βούτυρο, το λάδι, το αλεύρι, λίγο αλάτι, το ζωμό, το κρασί και ανακατεύετε με σύρμα, μέχρι να δέσει η κρέμα. Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτετε λίγο πιπέρι, το μοσχοκάρυδο και περιχύνετε το κοτόπουλο και το πιλάφι. Πασπαλίζετε με το τυρί και το σερβίρετε.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply Ακύρωση απάντησης