Κοτόπουλο Οριεντάλ

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΟΡΙΕΝΤΑΛ

Μερίδες 6

Υλικά

  • 750 γραμμάρια ψαχνό κοτόπουλου
  • 2 φλιτζάνια τσαγιού ρύζι
  • 200 γραμμάρια αρακά
  • 7 κουταλιές σούπας ηλιέλαιο
  • 1 πράσο
  • 3 κουταλιές σούπας σάλτσα σόγιας
  • 3 κουταλιές σούπας άσπρο κρασί
  • 1/6 κ. γλυκού τζίντζερ

Εκτέλεση

  1. Βγάζετε την πέτσα απ’ το κοτόπουλο και κόβετε το ψαχνό σε πολύ μικρά λεπτά κομμάτια. Τα βάζετε σε μεγάλο μπωλ γυάλινο και τα ραντίζετε με τη σάλτσα σόγιας και το κρασί. Τα ανακατεύετε και τ’ αφήνετε να μαριναριστούν τουλάχιστον 1/2 ώρα στο ψυγείο.
  2. Εν τω μεταξύ, σε κατσαρόλα ζεσταίνετε 4 κουταλιές σούπας λάδι και ρίχνετε το ρύζι. Ανακατεύετε συνέχεια με ξύλινο κουτάλι μέχρι να χρυσίσει, ρίχνετε 5 φλυτζάνια ζεστό νερό, λίγο αλάτι, ανακατεύετε, σκεπάζετε την κατσαρόλα και βράζετε 20 λεπτά, ανακατεύοντας κάθε τόσο.
  3. Σε μικρή κατσαρόλα βράζετε 3 φλιτζάνια τσαγιού νερό και ρίχνετε τον αρακά. Τον βράζετε 10 λεπτά και τον στραγγίζετε.
  4. Ζεσταίνετε το υπόλοιπο λάδι στην κατσαρόλα, βάζετε το κομματιασμένο κοτόπουλο που έχετε μαρινάρει και το πράσσο ψιλοκομμένο. Τσιγαρίζετε σε δυνατή φωτιά 4-5 λεπτά, ανακατεύοντας συνέχεια ελαφρά. Προσθέτετε το ζουμί της μαρινάδας, το τζίτζερ, ανακατεύετε και βράζετε για 10 λεπτά ακόμα. Ρίχνετε το βρασμένο ρύζι, τον αρακά, ανακατεύετε καλά και σερβίρετε αμέσως.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply