Κοτόπουλο πανέ με τηγανητές πατάτες
για 4 άτομα
Υλικά
- 1 αυγό χτυπημένο
- 800 γρ, κοτόπουλο στήθος (φιλέτο) κομμένο σε λωρίδες
- 5 κουταλιές σούπας φρυγανιά τριμμένη ή ψίχουλα μπαγιάτικου ψωμιού
- 3 κουταλιές σούπας παρμεζάνα τριμμένη
- 1 κουταλιές σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
- αλάτι
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- 600 γρ, πατάτες
- καλαμποκέλαιο για το τηγάνισμα
- φετάκια λεμονιού
Εκτέλεση
- Αλατοπιπερώνετε τις λωρίδες του κοτόπουλου και τις πανάρετε περνώντας τις πρώτα απ’ το χτυπημένο αυγό και μετά απ’ το μείγμα του μπολ. Καθαρίζετε, πλένετε και κόβετε τις πατάτες λεπτές και τις τηγανίζετε σε καυτό καλαμποκέλαιο. Ταυτόχρονα σε άλλο σκεύος τηγανίζετε το κοτόπουλο. Στραγγίζετε τα τηγανητά σε απορροφητικό χαρτί και τα σερβίρετε αμέσως. Γαρνίρετε με φετάκια λεμονιού.