Κοτόπουλο ψητό με μουστάρδα και τυρί

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Κοτόπουλο ψητό με μουστάρδα και τυρί

ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ

Υλικά

  • 1 κοτόπουλο γύρω στο 1,5 κιλό
  • 1 κουταλιές σούπας μουστάρδα Ντιζόν
  • 180 γραμμάρια κεφαλογραβιέρα
  • 2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
  • 40 γραμμάρια κουκουνάρι καβουρντισμένο σε αντικολλητικό ταψί
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • λίγο πιπέρι καγιέν
  • λίγη τριμμένη φρυγανιά
  • λαχανικά ψητά για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

  1. Αλείφετε το κοτόπουλο με τη μουστάρδα. Το σκεπάζετε και το αφήνετε στο ψυγείο για 1/2 ώρα. Γεμίζετε την κοιλιά του με κεφαλογραβιέρα και σκόρδο. Πασπαλίζετε το κοτόπουλο με αλατοπίπερο και πιπέρι καγιέν και το τοποθετείτε σε σχάρα του φούρνου με τη ράχη προς τα πάνω. Τοποθετείτε κάτω από τη σχάρα ένα ταψί για να μαζεύεται ο ζωμός από το κοτόπουλο. Ψήνετε το κοτόπουλο 30′ και μετά το γυρίζετε από την άλλη. Το πασπαλίζετε με τη φρυγανιά και το ψήνετε 35′ ακόμη μέχρι να ροδίσει. Σερβίρετε αμέσως περιχύνοντας το κοτόπουλο με το ζωμό του ταψιού. Συνοδεύετε το κοτόπουλο με τα ψητά λαχανικά και το καβουρντισμένο κουκουνάρι.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply Ακύρωση απάντησης