Κοτόπουλο ριγανάτο
χρόνος: 25-30
Υλικά
- 1 κοτόπουλο
- λάδι
- αλάτι
- πιπέρι, ρίγανη
- χυμό λεμονιού
- 1 ποτήρι κρασιού κρασί άσπρο
- 1 ποτήρι κρασιού ζεστό νερό
Εκτέλεση
- Καθαρίζετε το κοτόπουλο και το αλείφετε με λάδι. Στύβετε και μέσα στην κοιλιά του λεμόνι.
- Προθερμαίνετε τη χύτρα σε μέτρια φωτιά και κοκκινίζετε το κοτόπουλο απ’ όλες τις μεριές. Προσθέτετε το αλάτι, το πιπέρι, τη ρίγανη, το λεμόνι, το νερό. Κλείνετε τη χύτρα και μαγειρεύετε το κοτόπουλο για 25-30 λεπτά.