Κοτόπουλο σούβλας
Υλικά
- 1 κοτόπουλο γύρω στο 1,5 κιλό
- 1 δεματάκια με αρωματικά χόρτα (δεντρολίβανο, σέλινο, δάφνη, μαϊντανό)
- 2 σκελίδες σκόρδου χοντροκομμένες
- 4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουταλιές σούπας μουστάρδα
- 1 κουταλιές γλυκού γούστερ σος
- αλάτι
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
- Πλένετε καλά και στεγνώνετε το κοτόπουλο, το αλατοπιπερώνετε εσωτερικά και εξωτερικά. Βάζετε στην κοιλιά του τα δεματάκια με τα αρωματικά χόρτα και το σκόρδο. Χτυπάτε σε μπολ το λάδι, τη μουστάρδα και τη γούστερ σος, ρίχνετε λίγο από το μείγμα στην κοιλιά του κοτόπουλου και κατόπιν το ράβετε με σπάγκο. Περνάτε το κοτόπουλο σε σούβλα λεπτή και το αλείφετε εξωτερικά με το υπόλοιπο μείγμα μουστάρδας. Το ψήνετε μέχρι να ροδοκοκκινίσει απ’ όλες τις πλευρές και να αρχίσουν να ξεκολλάνε τα πόδια του. Τεμαχίζετε το κοτόπουλο μόλις κρυώσει λίγο.