Κοτόπουλο Τεριγιάκι Ιαπωνία
(Για 4 άτομα)
Υλικά
- 4 μερίδες κοτόπουλο (στήθος ή μπούτι)
Για τη μαρινάδα Τεριγιάκι:
- 4 κουταλιές σούπας σάλτσα σόγιας
- 1/4 φλιτζάνια του τσαγιού ηλιέλαιο
- 4 κουταλιές σούπας άσπρο ξηρό κρασί
- 1/2 κουταλιές γλυκού σκόνη τζίντζερ
- 1 κουταλιές γλυκού ζάχαρη μαύρη
- 1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
Εκτέλεση
- Πλένετε και στεγνώνετε σε χαρτί κουζίνας τις μερίδες του κοτόπουλου. Τις βάζετε σε ένα μπολ. Αναμειγνύετε όλα τα υλικά της μαρινάδας και περιχύνετε το κοτόπουλο. Αφήνετε το μπολ με το κοτόπουλο σκεπασμένο στο ψυγείο για 1 ώρα τουλάχιστον. Βγάζετε τις μερίδες του κοτόπουλου από τη μαρινάδα και τις τοποθετείτε στη σχάρα ενός προθερμασμένου φούρνου. Ψήνετε στους 180°C για 10′-15′ από κάθε πλευρά. Κατά διαστήματα αλείφετε με τη μαρινάδα, χρησιμοποιώντας ένα πινέλο. Σερβίρετε το κοτόπουλο ζεστό και το συνοδεύετε με νουντλς.