Σ ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε το κοτόπουλο και την πάπρικα. Ζεστάνετε 1 κουταλιές σούπας λάδι σ’ ένα τηγάνι και σοτάρετε τα κρεμμύδια, το σκόρδο και το κοτόπουλο μέχρι να ροδίσει. Ζεστάνετε στο ίδιο τηγάνι το υπόλοιπο λάδι και ρίξτε τις ντομάτες και την κάπαρη. Ξαναβάλτε το κοτόπουλο στο τηγάνι μαζί με τον πελτέ, το κρασί και το ζωμό και αφήστε τα να βράσουν. Στη συνέχεια, προσθέστε τα φασόλια και το βασιλικό. Σερβίρετε το κοτόπουλο ρίχνοντας από πάνω το πατέ ελιάς και το τυρί.