Κοτόπουλο βραστό Μιλανέζα

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Κοτόπουλο βραστό Μιλανέζα

Χρόνος: 25-30 λεπτά

Υλικά

  • 1 κοτόπουλο
  • 5 φλυτζάνια νερό
  • μαϊντανό, σέλινο
  • 12 καρότα
  • 1 κρεμμύδι ολόκληρο
  • 12 πατάτες
  • 1 κύβο ζωμό κότας

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζετε και καψαλίζετε το κοτόπουλο. Τοποθετείτε στη κοιλιά του τα κλωνάρια από το μαϊντανό, το σέλινο και το κρεμμύδι. Βάζετε στη χύτρα το νερό και μόλις βράσει, ρίχνετε το κοτόπουλο και το αφήνετε να πάρει μία βράση. Αφαιρείτε τον αφρό, προσθέτετε τον κύβο, τις πατάτες και τα καρότα, κλείνετε τη χύτρα και μαγειρεύετε το κοτόπουλο για 25-30 λεπτά. Στραγγίζετε το ζωμό πού έβρασε το κοτόπουλο και φτιάχνετε πιλάφι με 4 φλυτζάνια από το ζωμό αυτό και 2 φλυτζάνια ρύζι.
  2. Με τον υπόλοιπο ζωμό πού είναι 1,5-2 φλυτζάνια, κάνετε άσπρη σάλτσα λεμονιού και σερβίρετε το κοτόπουλο (χωρίς την πέτσα και τα κόκαλα) με το πιλάφι, περιχυμένο με τη πηχτή σάλτσα.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply