Η γλυκόξινη κοτοσαλάτα είναι ένα δροσερό και νόστιμο ορεκτικό που συνδυάζει το κοτόπουλο με μια γλυκόξινη σάλτσα και φρέσκα λαχανικά. Είναι εξαιρετικά δημοφιλής στην ασιατική κουζίνα. Ακολουθεί μια βασική συνταγή για να παρασκευάσετε μια γλυκόξινη κοτοσαλάτα:
PrintΚοτοσαλάτα γλυκόξυνη
Κοτοσαλάτα γλυκόξυνη. Για 4 άτομα Προετοιμασία: 1 ώρα Θερμίδες ανα μερίδα: 360
- Total Time: 35 mins
- Yield: 4
Υλικά
- 2 κουταλιές της σούπας μαρμελάδα δαμάσκηνο
- 1 κουταλιά της σούπας σόγια
- 125 γραμμάρια φρέσκα φασολάκια
- 85 γραμμάρια κόκκινο μαρούλι φριζέ
- 1 μαρούλι
- 4 φιλέτα κοτόπουλο
- 1 μεγάλο πορτοκάλι
- 1κουταλια της σούπας ξύδι
- 1 κουταλιές σούπας σησαμέλαιο
- 1 μεγάλο πορτοκάλι
- 50 γραμμάρια κουκουνάρι
Εκτέλεση
- Τρίψτε τη φλούδα του πορτοκαλιού στον τρίφτη και κρατήστε ένα κουταλάκι του γλυκού τρίμμα. Κόψτε το πορτοκάλι στη μέση. Στύψτε το ένα μισό και το άλλο καθαρίστε το καλά και κόψτε τις φετούλες του στα δύο.
- Τσιγαρίστε τα κουκουνάρια σε αντικολλητικό τηγάνι, χωρίς λίπος.
- Ζεστάνετε το σησαμέλαιο και το λάδι και τσιγαρίστε το κοτόπουλο 3 λεπτά από κάθε πλευρά.
- Βγάλτε το από το τηγάνι και κόψτε κάθε στήθος σε 8-10 λεπτά, μακρόστενα κομμάτια.
- Ξαναβάλτε το κοτόπουλο στο τηγάνι.
- Προσθέστε τη μαρμελάδα δαμάσκηνο, τη σόγια και το χυμό πορτοκάλι. Ανακατέψτε καλά.
- Βράστε τα φασολάκια σε άφθονο αλατισμένο νερό για 4-6 λεπτά. Σουρώστε τα και μοιράστε τα, μαζί με το κόκκινο φριζέ μαρούλι, σε 4 πιάτα.
- Προσθέστε στο κοτόπουλο το τρίμμα πορτοκαλιού, τα κουκουνάρια και τις φετούλες πορτοκαλιού.
- Μοιράστε το μίγμα στα πιάτα και σερβίρετε αμέσως.
- Prep Time: 10 mins
- Cook Time: 25 mins
- Category: Κύριο Πιάτο
- Method: Βράσιμο
- Cuisine: Ελληνική
Διατροφικά Στοιχεία
- Calories: 360