Κοτοσαλάτα με ντρέσινγκ γιαουρτιού
ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ
Υλικά
- 3 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου
- 1 σαλάτα πλυμένη και χωρισμένη στα φύλλα της
- 1 κύβος λαχανικών
- 1 κόκκινη πιπεριά
- 1 πορτοκάλι καθαρισμένο, κομμένο σε φετάκια
- 10–12 πράσινες ελιές
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα σε ροδέλες
Για το ντρέσινγκ
- 4 κουταλιές σούπας γιαούρτι
- 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουταλιές σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
- 1 κουταλιές γλυκού μουστάρδα
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
- Βράζετε το κοτόπουλο 25′ σε 1 ποτήρι καυτό νερό, στο οποίο έχετε προσθέσει τον κύβο λαχανικών, αφαιρώντας συχνά τον αφρό που δημιουργείται. Κατόπιν στραγγίζετε και κόβετε το κοτόπουλο σε κομμάτια μεγάλα. Στρώνετε σε ένα μπολ τα φύλλα σαλάτας και ρίχνετε εκεί τα φετάκια πορτοκαλιού, την πιπεριά, αφού αφαιρέσετε τους σπόρους και την κόψετε σε λωρίδες, τα κρεμμυδάκια και τις ελιές. Χτυπάτε στο μπλέντερ το γιαούρτι, το λάδι, τον άνηθο και τη μουστάρδα, μέχρις ότου τα υλικά ομογενοποιηθούν, προσθέτετε λίγο αλατοπίπερο και περιχύνετε τη σαλάτα.