Η κοτοσαλάτα με πιπεριές, σέλινο και τυρί κρέμα είναι ένα νόστιμο και χορταστικό πιάτο που μπορεί να σερβιριστεί ως κυρίως γεύμα ή ως συνοδευτικό. Το κοτόπουλο, οι πιπεριές και το σέλινο συνδυάζονται αρμονικά για να δημιουργήσουν μια γεύση που είναι ταυτόχρονα πλούσια και φρέσκια. Το τυρί κρέμα προσθέτει μια επιπλέον αίσθηση νοστιμιάς και κρεμώδους υφής.
PrintΚοτοσαλάτα με πιπεριές και σέλινο
Ένα πολύ νόστιμο φαγητό. Συνιστάται και για αρχάριους διότι πιστεύουμε ότι αν ακολουθήσετε τις οδηγίες μας θα τα καταφέρετε. Καλή επιτυχία.
- Total Time: 35 mins
- Yield: 4 μερίδες
Υλικά
- 400 γραμμάρια φιλέτο κοτόπουλου από στήθος, κομμένο σε κύβους
- 150 γραμμάρια τυρί κρέμα
- 2 πατάτες κομμένες σε κύβους
- 2 πιπεριές Φλωρίνης κομμένες σε ροδέλες
- 2 κλωνάρια σέλινου ψιλοκομμένα
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένο σε ροδέλες
- 1 ντομάτα ξεφλουδισμένη, χωρίς σπόρους και κομμένη σε κομματάκια
- 8 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
- 2 κουταλιές σούπας ξίδι από λευκό κρασί
- 2 σκελίδες σκόρδου λιωμένες
- φύλλα βασιλικού για το γαρνίρισμα
- αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση
- Ζεσταίνετε 2 κουταλιές σούπας λάδι και σοτάρετε τους κύβους του κοτόπουλου 8′-10′, ανακατεύοντας μέχρι να ροδίσουν. Προσθέτετε τις πιπεριές και τα κρεμμυδάκια και συνεχίζετε το σοτάρισμα 3′ ακόμη. Ρίχνετε το μείγμα αυτό σε μια σαλατιέρα. Σοτάρετε τις πατάτες 8′-10′ σε 4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν χρώμα. Τις μεταφέρετε στη σαλατιέρα και προσθέτετε το σέλινο και την ντομάτα. Αλατοπιπερώνετε. Σκορπίζετε το τυρί κρέμα στη σαλάτα. Χτυπάτε καλά το υπόλοιπο λάδι με το ξίδι και το σκόρδο και περιχύνετε τη σαλάτα. Γαρνίρετε με τα φυλλαράκια του βασιλικού και σερβίρετε.
- Prep Time: 10 mins
- Cook Time: 25 mins
- Category: Ορεκτικό
- Method: Ψήσιμο
- Cuisine: Ελληνική
Keywords: Κοτοσαλάτα