Κοτοσαλάτα με ζυμαρικά

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Κοτοσαλάτα με ζυμαρικά

ΓΙΑ 6 ΑΤΟΜΑ

Υλικά

  • το στήθος από ένα κοτόπουλο βρασμένο και κομμένο σε κύβους
  • 300 γραμμάρια ζυμαρικά κοντά, βρασμένα αλ ντέντε
  • 2 κουταλιές σούπας σάλτσα πέστο
  • 1 κολοκυθάκι κομμένο σε φέτες
  • 1 κόκκινη και 1 κίτρινη πιπεριά χωρίς σπόρους κομμένες σε λωρίδες
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδου λιωμένες
  • 3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές σούπας φρέσκα φύλλα βασιλικού ψιλοκομμένα
  • 150 γραμμάρια μαλακό τυρί κρέμα
  • 100 γραμμάρια γιαούρτι
  • 75 γραμμάρια φύλλα πράσινης σαλάτας

Για το ντρέσινγκ:

  • 100 γραμμάρια ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές σούπας μαγιονέζα
  • το χυμό 2 λεμονιών
  • 1 κουταλιές γλυκού μουστάρδα

Εκτέλεση

  1. Ανακατεύετε τα ζυμαρικά με τη σάλτσα πέστο. Σε ένα ταψάκι απλώνετε το κολοκυθάκι, τις πιπεριές, το κρεμμύδι, το σκόρδο. Ραντίζετε με το λάδι και πασπαλίζετε με το βασιλικό. Ψήνετε τα λαχανικά στο φούρνο 35′ στους 200°C και τα αφήνετε να κρυώσουν καλά. Βάζετε τα ζυμαρικά σε μπολ και από πάνω προσθέτετε το τυρί κρέμα ανακατεμένο με το γιαούρτι, το κοτόπουλο και τα ψημένα λαχανικά. Από πάνω προσθέτετε τα φύλλα της σαλάτας πλυμένα και στραγγισμένα. Βάζετε σε ένα σέικερ όλα τα υλικά του ντρέσινγκ και τα χτυπάτε καλά. Περιχύνετε με το μείγμα αυτό τη σαλάτα, λίγο πριν τη σερβίρετε.

ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ: Αν θέλετε πιο ελαφριά γεύση, περιχύστε τη σαλάτα με μια δόση βινεγκρέτ (Βλέπε σάλτσες)

  • Author: Aggela

 

Leave a Reply Ακύρωση απάντησης