Κοτόσουπα με καλαμπόκι

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Κοτόσουπα με καλαμπόκι

Υλικά

  • 1 στήθος κοτόπουλου
  • 2 κουταλιές σούπαςούπας τσέρι ξηρό
  • 1/3 κ. γλυκού αλάτι
  • 2 ασπράδια αυγών
  • 8 ποτήρια ζωμό κότας (από αυτό που έβρασε)
  • 2 κουταλιές σούπας σάλτσα σόγιας
  • 300 γραμ. καλαμπόκι κονσέρβας
  • 1 1/2 κουταλιές σούπας κορνφλάουρ
  • 34 κουταλιές σούπας νερό κρύο
  • 4 κλωνιά κάρδαμο

Εκτέλεση

  1. Αγοράζετε ένα κοτόπουλο και ζητάτε απ’ το χασάπη να το τεμαχίσει, κόβοντας ξεχωριστά το στήθος απ’ τα πόδια. Με μυτερό μαχαίρι κόβετε και πετάτε την πέτσα του στήθους.
  2. Σε μέτρια κατσαρόλα βάζετε το στήθος του κοτόπουλου και 9 ποτήρια νερό. Τα βράζετε 50 λεπτά περίπου σε μέτρια φωτιά, φροντίζοντας να βγάζετε με τρυπητή κουτάλα τον αφρό που ανεβαίνει στην επιφάνεια. Βγάζετε το κοτόπουλο απ’ την κατσαρόλα και όταν κρυώσει το ψιλοκόβετε. Το βάζετε σ’ ένα μπωλ, ρίχνετε το τσέρυ, το αλάτι, τ’ ασπράδια των αυγών και τα ανακατεύετε καλά. Τ’ αφήνετε να μείνουν. Με τρυπητή κουτάλα βγάζετε απ’ την επιφάνεια του ζωμού του κοτόπουλου το λίπος που τυχόν υπάρχει. Βάζετε το ζωμό να βράσει σε μέτρια φωτιά. Τότε ρίχνετε το ψιλοκομμένο κοτόπουλο με τη σάλτσα του, χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε 5 λεπτά. Προσθέτετε τη σάλτσα σόγιας, το καλαμπόκι και το κορνφλάουρ διαλυμένο στο νερό. Ανακατεύοντας συνέχεια, αλλά αργά την κοτόσουπα, τη βράζετε μέχρι να πήξει αρκετά και γίνει βελουτέ. Τη σερβίρετε γαρνιρισμένη με κάρδαμο ψιλοκομμένο.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply