κοτόσουπα βελουτέ

κοτόσουπα βελουτέ

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

κοτόσουπα βελουτέ

ΓΙΑ 6 ΑΤΟΜΑ

  • Total Time: 1 hour 10 minutes
  • Yield: 6

Υλικά

  • 1 κοτόπουλο γύρω στο 1,5 κιλό
  • 3 κουταλιές σούπας λάδι
  • 2 καρότα
  • 2 κλωνάρια σέλινο
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 2 πατάτες
  • το χυμό 1 λεμονιού
  • 6 κουταλιές σούπας κρέμα γάλακτος ή στραγγιστό γιαούρτι
  • αλάτι
  • πιπέρι λευκό
  • ψιλοκομμένο μαϊντανό για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

  1. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε νερό και προσθέτετε λίγο αλάτι και κατόπιν το κοτόπουλο.
  2. Το ξαφρίζετε μ’ ένα κουτάλι και κατόπιν προσθέτετε το λάδι, τα καρότα, το σέλινο, τη δάφνη και τις πατάτες και βράζετε 1 ώρα περίπου σε χαμηλή φωτιά.
  3. Αφαιρείτε προσεκτικά με τρυπητή κουτάλα τα λαχανικά και το κοτόπουλο και φιλτράρετε το ζωμό.
  4. Πολτοποιείτε στο μπλέντερ τη μια πατάτα, λίγο από το ψαχνό του βρασμένου κοτόπουλου και το χυμό λεμονιού.
  5. Ρίχνετε το μείγμα αυτό μέσα στο ζωμό και ανακατεύετε.
  6. Κατόπιν βράζετε σε σιγανή φωτιά και προσθέτετε την κρέμα γάλακτος ή το γιαούρτι και αλατοπίπερα.
  7. Συνεχίζετε το βράσιμο 2′-3′.
  8. Σερβίρετε αφού πασπαλίσετε με μαϊντανό.
  9. Αν θέλετε σερβίρετε χωριστά το βραστό κοτόπουλο σε μερίδες και τα λαχανικά.
  • Author: Aggela
  • Prep Time: 10 mins
  • Cook Time: 1 hour
  • Category: Κύριο Πιάτο
  • Method: Βράσιμο
  • Cuisine: Ελληνική

Leave a Reply Ακύρωση απάντησης