κοτόσουπα βελουτέ
ΓΙΑ 6 ΑΤΟΜΑ
- Total Time: 1 hour 10 minutes
- Yield: 6
Υλικά
- 1 κοτόπουλο γύρω στο 1,5 κιλό
- 3 κουταλιές σούπας λάδι
- 2 καρότα
- 2 κλωνάρια σέλινο
- 1 φύλλο δάφνης
- 2 πατάτες
- το χυμό 1 λεμονιού
- 6 κουταλιές σούπας κρέμα γάλακτος ή στραγγιστό γιαούρτι
- αλάτι
- πιπέρι λευκό
- ψιλοκομμένο μαϊντανό για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
- Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε νερό και προσθέτετε λίγο αλάτι και κατόπιν το κοτόπουλο.
- Το ξαφρίζετε μ’ ένα κουτάλι και κατόπιν προσθέτετε το λάδι, τα καρότα, το σέλινο, τη δάφνη και τις πατάτες και βράζετε 1 ώρα περίπου σε χαμηλή φωτιά.
- Αφαιρείτε προσεκτικά με τρυπητή κουτάλα τα λαχανικά και το κοτόπουλο και φιλτράρετε το ζωμό.
- Πολτοποιείτε στο μπλέντερ τη μια πατάτα, λίγο από το ψαχνό του βρασμένου κοτόπουλου και το χυμό λεμονιού.
- Ρίχνετε το μείγμα αυτό μέσα στο ζωμό και ανακατεύετε.
- Κατόπιν βράζετε σε σιγανή φωτιά και προσθέτετε την κρέμα γάλακτος ή το γιαούρτι και αλατοπίπερα.
- Συνεχίζετε το βράσιμο 2′-3′.
- Σερβίρετε αφού πασπαλίσετε με μαϊντανό.
- Αν θέλετε σερβίρετε χωριστά το βραστό κοτόπουλο σε μερίδες και τα λαχανικά.
- Prep Time: 10 mins
- Cook Time: 1 hour
- Category: Κύριο Πιάτο
- Method: Βράσιμο
- Cuisine: Ελληνική