κουκιά ξερά
Υλικά
- 1/2 κιλό κουκιά
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 1/2 φλυτζάνι λάδι
- αλάτι
- πιπέρι
- λεμόνι, ρίγανη
Εκτέλεση
- Καθαρίζετε τα κουκιά και τα μουσκεύετε για 12 ώρες. Τα στραγγίζετε, τα ξεφλουδίζετε και τα βάζετε στη χύτρα. Σκεπάζετε τα κουκιά με νερό, προσθέτετε αλάτι και πιπέρι. Κλείνετε τη χύτρα και τα μαγειρεύετε για 25-30 λεπτά. Ανοίγετε τη χύτρα και στραγγίζετε τα κουκιά. Ζεσταίνετε το λάδι στη χύτρα και σοτάρετε τα κρεμμύδια. Προσθέτετε τα κουκιά, το λεμόνι και τη ρίγανη και τα σερβίρετε ζεστά ή κρύα