Κουλουράκια φουντουκιού

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Κουλουράκια φουντουκιού

Υλικά

  • 7 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φλιτζάνια ελαιόλαδο
  • 1 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνια κρασί λευκό
  • 1 φλιτζάνια φουντούκια τριμμένα
  • 2 1/2 κουταλιές γλυκού α μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κουταλιές γλυκού σόδα
  • 2 κουταλιές σούπας κονιάκ
  • Σουσάμι

Εκτέλεση

  1. Χτυπάτε στο μπολ του μίξερ το λάδι με τη ζάχαρη, μέχρι να λιώσει. Ρίχνετε το κρασί, τη σόδα διαλυμένη στο κονιάκ, τα φουντούκια και λίγο αλεύρι. Βάζετε το μείγμα σε μια λεκάνη και προσθέτετε λίγο λίγο το υπόλοιπο αλεύρι με το μπέικιν. Τα ζυμώνετε, μέχρι να γίνει μια ζύμη μαλακή. Την αφήνετε για 1/2 ώρα. Παίρνετε λίγη λίγη ζύμη και την πλάθετε σε κουλουράκια.
  2. Τα βουτάτε στο σουσάμι, στρώνετε σε ένα ταψί λαδόχαρτο και τα τοποθετείτε. Τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά. Αφού κρυώσουν, τα βάζετε σε πιατέλα.
  3. Αντί για φουντούκια μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αμυγδαλόψιχα. Τα κουλουράκια αυτά γίνονται πολύ τραγανά.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply