Κουλουράκια με μέλι και γλυκάνισο
Υλικά
- 1 1/2 κιλό αλεύρι
- 250 γραμμάρια βούτυρο
- 250 γραμμάρια ζάχαρη
- 2 κουταλιές σούπας γλυκάνισο
- 1 κουταλιές σούπας αμμωνία
- 1 φλιτζάνια μέλι
- 2 φλιτζάνια χλιαρό νερό περίπου
Εκτέλεση
- Βάλτε κοσκινισμένο το αλεύρι σε πήλινη λεκάνη, κάντε στη μέση λάκκο, ρίξτε μέσα το βούτυρο, λιωμένο και ρίξτε επάνω του αλεύρι. Αφού γίνει ένα ζυμάρι, ρίξτε τη ζάχαρη, την αμμωνία λιωμένη σε χλιαρό νερό, το γλυκάνισο και το μέλι. Ζυμώνετε συνεχώς και ρίξτε και λίγο νερό (κανα δύο φλιτζάνια) χλιαρό και όταν γίνει η ζύμη μαλακή, αφήστε την λίγη ώρα και μετά πλάστε τα κουλουράκια ότι σχήματα θέλετε. Αραδιαστέ τα σε βουτυρωμένη λαμαρίνα και ψήστε τα γύρω στο τέταρτο της ώρας σε δυνατό μάλλον φούρνο.