Χτυπάτε σε μια λεκάνη το λάδι με τη ζάχαρη, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Ρίχνετε το χυμό πορτοκαλιού και λεμονιού, τη σόδα διαλυμένη στο κονιάκ, την κανέλα, το γαρίφαλο και λίγο λίγο το αλεύρι με το μπέικιν. Τα ζυμώνετε, μέχρι να γίνει μια ζύμη μαλακή.
Αφήνετε τη ζύμη για 1/2 ώρα σκεπασμένη. Τη χωρίζετε σε μικρά μπαλάκια και πλάθετε μικρά κουλουράκια. Βάζετε σε ένα μπολ το σουσάμι και κυλάτε ένα ένα τα κουλουράκια. Αλείφετε ένα ταψί με λάδι και τα τοποθετείτε.
Τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25-30 λεπτά.