Κουλουράκια πορτοκαλιού

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Κουλουράκια πορτοκαλιού

Υλικά

  • 1 ποτήρι του νερού ελαιόλαδο
  • 1/2 ποτήρι του νερού σπορέλαιο
  • 2/3 ποτηριού του νερού χυμός φρέσκου πορτοκαλιού
  • 1/3 ποτηριού του νερού χυμοί φρέσκου λεμονιού
  • 1 φλιτζάνια του καφέ κονιάκ
  • 1 ποτήρι του νερού ζάχαρη
  • 1 κουταλιές γλυκού σόδα
  • 1/2 κουταλιές γλυκού κανέλα τριμμένη
  • 1 κουταλιές γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κουταλιές γλυκού γαρίφαλο τριμμένο
  • ελάχιστο αλάτι
  • 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουταλιές γλυκού σουσάμι (αν μας αρέσει)
  • φλούδα 1 μανταρινιού αλεσμένη

Εκτέλεση

  1. Χτυπάμε στο μπλέντερ το ελαιόλαδο και το σπορέλαιο με τη ζάχαρη και τη φλούδα μανταρινιού. Ανακατεύουμε τη σόδα και το μπέικιν πάουντερ με το αλεύρι.
  2. Αφού χτυπήσουμε καλά το λάδι, το αδειάζουμε στο μίξερ και ανακατεύουμε όλα τα υλικά, με τελευταίο το αλεύρι. Η ζύμη είναι έτοιμη όταν δεν κολλάει στο χέρι. Πλάθουμε τα κουλουράκια σε ό,τι σχήμα μάς αρέσει.
  3. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170 βαθμούς. Είναι έτοιμα όταν πάρουν χρώμα. Για να είμαστε σίγουροι, βγάζουμε ένα και το δοκιμάζουμε. Αν είναι έτοιμα, βγάζουμε και τα υπόλοιπα. Θέλουν ψήσιμο 35-45 λεπτά. Όταν κρυώσουν, τα διατηρούμε σε μεταλλικό ή σε γυάλινο κουτί που κλείνει πολύ καλά.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply Ακύρωση απάντησης