Κουνέλι κοκκινιστό με μυρωδικά
ΓΙΑ 6 ΑΤΟΜΑ
Υλικά
- 1 κουνέλι χωρισμένο σε 6 μερίδες
- 1/2 φλιτζάνια ελαιόλαδο
- 2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 400 γραμμάρια ψιλοκομμένο τοματάκι με κρεμμύδι
- 2 κλωνάρια δεντρολίβανο
- 6–7 φύλλα φασκόμηλο
- 2 κουταλιές σούπας βασιλικό
- 100 γραμμάρια κόκκινο κρασί
- ξίδι
- αλάτι
- πιπέρι
- λίγο κορν φλάουρ
- 1/2 λίτρο ζωμό λαχανικών ή κύβο λαχανικών
Εκτέλεση
- Πλένετε τις μερίδες του κουνελιού και τις αφήνετε σε λεκάνη με νερό και ξίδι 1 ώρα. Κατόπιν τις ξεπλένετε, τις στραγγίζετε καλά και τις στεγνώνετε. Αλατοπιπερώνετε και πασπαλίζετε με λίγο κορν φλάουρ. Ετοιμάζετε το ζωμό λαχανικών. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τις μερίδες του κουνελιού. Προσθέτετε τα κρεμμυδάκια και το σκόρδο και συνεχίζετε το σοτάρισμα, ανακατεύοντας 2′-3′. Κατόπιν σβήνετε με το κρασί και προσθέτετε το ζωμό λαχανικών, τα ντοματάκια με κρεμμύδι και τα αρωματικά. Σιγοβράζετε το φαγητό 1 ώρα και 30′, μέχρις ότου μαλακώσει η σάρκα του κουνελιού και εξατμιστούν τα υγρά του φαγητού. Σερβίρετε το κουνέλι συνοδεύοντας το με πιλάφι ή πουρέ λαχανικών και γαρνίροντας με φρέσκα μυρωδικά.