κουνέλι μαριναρισμένο ψητό

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

κουνέλι μαριναρισμένο ψητό

ΓΙΑ 5-6 ΑΤΟΜΑ

Υλικά

  • 1 κουνέλι σε μερίδες (1 1/2 κιλό περίπου)
  • 1 1/2 φλιτζάνια κόκκινο κρασί
  • 1 1/2 φλιτζάνια ξίδι
  • αλάτι
  • πιπέρι σε κόκκους
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 γαρίφαλο, φύλλα δάφνης
  • 5 κουταλιές σούπας λάδι
  • θυμάρι, δεντρολίβανο και φασκόμηλο
  • 3 κουταλιές σούπας ψίχουλα ψωμιού
  • 1 κουταλιές σούπας μουστάρδα

Εκτέλεση

  1. Βράζετε 20′ ένα φλιτζάνια νερό με το κρασί, το ξίδι, λίγο αλάτι, πιπέρι, το κρεμμύδι, το γαρίφαλο και τη δάφνη. Βάζετε τις μερίδες κουνελιού σε πήλινο σκεύος, περιχύνετε με τη μαρινάτα και το αφήνετε στο ψυγείο, σκεπασμένο, 48 ώρες γυρίζοντας τις συχνά. Στραγγίζετε το κουνέλι και το βάζετε σε ταψί. Αλατοπιπερώνετε, αλείφετε με τη μουστάρδα και πασπαλίζετε με τα ψίχουλα. Το περιχύνετε με λάδι και σκορπίζετε τα αρωματικά χόρτα. Το ψήνετε στους 180°C 1 ώρα, ενώ το περιχύνετε με τη σάλτσα του και λίγη μαρινάτα. Το σερβίρετε με λαχανικά σοτέ.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply Ακύρωση απάντησης