κουνέλι με μπέικον και πουρέ
Υλικά
- 1 κουνέλι
- 150 γραμμάρια μπέικον ψιλοκομμένο
- 1 κουταλιές σούπας σούπας βούτυρο
- 4 κρεμμύδια μικρά, ολόκληρα
- αλάτι
- πιπέρι
- 1–2 κλωνάρια μαϊντανό
- 1 κουταλιές σούπας σούπας ντοματοπελτέ
- 1 1/2 φλυτζάνι ζεστό νερό
- 1 κιλό πατάτες ολόκληρες, με τη φλούδα τους
Εκτέλεση
- Κόβετε το κουνέλι σε μερίδες και το αλευρώνετε. Ζεσταίνετε το βούτυρο στη χύτρα, σοτάρετε το μπέικον με τα κρεμμύδια και το κουνέλι, ώσπου να ροδίσει. Προσθέτετε το αλάτι, το πιπέρι, το νερό, το ντοματοπελτέ και το μαϊντανό.
- Βάζετε τις πατάτες στο καλαθάκι και το τοποθετείτε πάνω στον τρίποδα. Κλείνετε τη χύτρα και μαγειρεύετε το φαγητό για 20 λεπτά.
- Καθαρίζετε τις πατάτες, φτιάχνετε πουρέ με λίγο φρέσκο βούτυρο και γάλα και τον σερβίρετε μαζί με το κουνέλι.