Κουνέλι με ελιές και ρετσίνα
ΓΙΑ 4-6 ΑΤΟΜΑ
Υλικά
- 1 κουνέλι κομμένο σε μερίδες
- 4–5 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
- 150 γραμμάρια ελιές Καλαμών (χωρίς κουκούτσι)
- 3 κουταλιές σούπας μυρωδικά (θυμάρι και βασιλικό)
- 1/2 φλιτζάνια ξίδι
- 100 ml ρετσίνα
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
- αλάτι
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
- Πλένετε τις μερίδες του κουνελιού και τις βάζετε σε λεκάνη με ξίδι και νερό. Τις αφήνετε 1 ώρα. Κατόπιν τις στραγγίζετε, τις στεγνώνετε και τις αλατοπιπερώνετε καλά. Ζεσταίνετε το λάδι σε μεγάλη κατσαρόλα και ροδίζετε τις μερίδες του κουνελιού. Προσθέτετε τα κρεμμύδια και το σκόρδο και συνεχίζετε το σοτάρισμα 3′-4′. Κατόπιν σβήνετε με τη ρετσίνα και προσθέτετε το θυμάρι και λίγο ζεστό νερό. Σιγοβράζετε 1 ώρα. Στο μεταξύ ζεματάτε τις ελιές 2′-3′ σε καυτό νερό και τις στραγγίζετε. Τις ρίχνετε στην κατσαρόλα με το κουνέλι και προσθέτετε τα μυρωδικά. Αφήνετε το φαγητό να βράσει 15′ ακόμη και το σερβίρετε με ψητά λαχανικά ή ότι άλλο θέλετε.