Κουνέλι με μανιτάρια
Χρόνος: 15-20 λεπτά
Υλικά
- 1 κουνέλι
- αλεύρι
- 1–2 κουταλιές σούπας βούτυρο
- 80 γραμμάρια μπέικον ψιλοκομμένο
- 2 κρεμμύδια κομμένα φέτες
- 1 φύλλο δάφνης
- 1/2 φλυτζάνι κρασί κόκκινο
- 1 φλυτζάνι ζεστό νερό
- 200 γραμμάρια μανιτάρια καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτές φέτες ή 1 κουτί μανιτάρια κονσέρβας
- μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 φλυτζάνι κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση
- Πλένετε και κόβετε το κουνέλι σε μερίδες και το αλευρώνετε. Σοτάρετε πρώτα το μπέικον μαζί με το βούτυρο στη χύτρα και μετά το κρέας, ώσπου να ροδίσει καλά απ’ όλες τις μεριές. Προσθέτετε τα κρεμμύδια, το φύλλο δάφνης, το κρασί και το νερό. Κλείνετε τη χύτρα και μαγειρεύετε το κουνέλι για 10-15 λεπτά.
- Ανοίγετε τη χύτρα, προσθέτετε τα μανιτάρια και το μαϊντανό και μαγειρεύετε το φαγητό για άλλα 5 λεπτά. Ανοίγετε τη χύτρα και βγάζετε το κρέας σε μία ζεστή πιατέλα. Ανακατεύετε μέσα στη χύτρα τη σάλτσα με την κρέμα γάλακτος και περιχύνετε το κρέας.
ΣΗΜ: Αν τα μανιτάρια είναι κονσέρβας, τα προσθέτετε μαζί με την κρέμα γάλακτος.