Κουνέλι με μαυροδάφνη
Υλικά
- 1 κουνέλι μικρό
- 1/2 φλιτζάνια λάδι
- 1/2 φλιτζάνια ξίδι
- 1 φλιτζάνια μαυροδάφνη
- 1 ξύλο κανέλας
- 1 μπαχάρι
- 2 φύλλα δάφνης
- 1 κλωναράκι δενδρολίβανο
- 1 μοσχοκάρυδο (καρπό ή τριμμένο)
- 1 κουταλιές σούπας κουκουνάρια
- Λάδι για το τηγάνισμα
- Αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Πλένετε το κουνέλι και το κόβετε σε μερίδες. Το βάζετε σε μια λεκάνη, προσθέτετε το ξίδι, λίγο νερό και το αφήνετε για 5-6 ώρες στο ψυγείο. Το πλένετε και το στραγγίζετε. Βάζετε σε πλατιά κατσαρόλα λάδι να ζεσταθεί και τηγανίζετε τις μερίδες λίγες λίγες, μέχρι να ροδίσουν. Τις βάζετε όλες μαζί μετά και τις σβήνετε με τη μαυροδάφνη. Ρίχνετε τις μερίδες σε μια κατσαρόλα, προσθέτετε την κανέλα, το μπαχάρι, τη δάφνη, το δενδρολίβανο, το μοσχοκάρυδο, τα κουκουνάρια, αλάτι, πιπέρι, ένα ποτήρι νερό και αφήνετε να σιγοβράσουν, μέχρι να μαλακώσει το κουνέλι και να μείνει με τη σάλτσα του. Το σερβίρετε σε πιατέλα.