κουνέλι Σεβίλης

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

κουνέλι Σεβίλης

Χρόνος: 15-20 λεπτά

Υλικά

  • 1 κουνέλι,
  • 1 1/2 κιλό περίπου
  • αλεύρι
  • 23 κουταλιές σούπας βούτυρο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 κουταλιές γλυκού κάρυ
  • 1 ποτηράκι του λικέρ κονιάκ
  • 2 κουταλιές σούπας αμυγδαλόψιχα ψιλοκομμένη
  • 1 φλυτζάνι ζεστό ζωμό κρέατος ή νερό

Εκτέλεση

  1. Πλένετε και κόβετε το κουνέλι σε κομμάτια και το αλευρώνετε. Ζεσταίνετε το βούτυρο στη χύτρα και σοτάρετε το κρεμμύδι και το κρέας, ώσπου να ροδίσουν. Προσθέτετε το αλάτι, το πιπέρι, το κάρυ, τα αμύγδαλα και σβήνετε το φαγητό με το κονιάκ. Ρίχνετε το ζωμό ή το νερό, κλείνετε τη χύτρα και μαγειρεύετε το φαγητό για 15-20 λεπτά.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply