κουνέλι Σεβίλης
Χρόνος: 15-20 λεπτά
Υλικά
- 1 κουνέλι,
- 1 1/2 κιλό περίπου
- αλεύρι
- 2–3 κουταλιές σούπας βούτυρο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 κουταλιές γλυκού κάρυ
- 1 ποτηράκι του λικέρ κονιάκ
- 2 κουταλιές σούπας αμυγδαλόψιχα ψιλοκομμένη
- 1 φλυτζάνι ζεστό ζωμό κρέατος ή νερό
Εκτέλεση
- Πλένετε και κόβετε το κουνέλι σε κομμάτια και το αλευρώνετε. Ζεσταίνετε το βούτυρο στη χύτρα και σοτάρετε το κρεμμύδι και το κρέας, ώσπου να ροδίσουν. Προσθέτετε το αλάτι, το πιπέρι, το κάρυ, τα αμύγδαλα και σβήνετε το φαγητό με το κονιάκ. Ρίχνετε το ζωμό ή το νερό, κλείνετε τη χύτρα και μαγειρεύετε το φαγητό για 15-20 λεπτά.