Κουνουπίδι καπαμάς
Υλικά
- 1 κιλό κουνουπίδι
- 1/2 φλιτζάνια χυμό λεμονιού
- 1/2 φλιτζάνια λάδι
- 1 ξύλο κανέλας
- 4 ντομάτες ξεφλουδισμένες
- Λάδι για το σοτάρισμα
- Αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Καθαρίζετε το κουνουπίδι, το πλένετε και το χωρίζετε σε μπουκετάκια. Το Βάζετε σε μια λεκάνη και το πασπαλίζετε με αλάτι και πιπέρι. Προσθέτετε το χυμό λεμονιού, το αφήνετε για 10 λεπτά και το στραγγίζετε.
- Ρίχνετε λίγο λάδι στο τηγάνι και, όταν ζεσταθεί καλά, προσθέτετε το κουνουπίδι, το σοτάρετε απ’ όλες τις μεριές και το βάζετε σε μια λεκάνη.
- Ρίχνετε σε μια κατσαρόλα τις ντομάτες τριμμένες, το λάδι, την κανέλα, αλάτι, πιπέρι και τα Βράζετε για 20 λεπτά. Προσθέτετε το κουνουπίδι, λίγο νερό και το σιγοβράζετε, μέχρι να μαλακώσει και να μείνει με λίγη σάλτσα.
- Το σερβίρετε σε πιατέλα.