ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ ΜΕ ΑΜΥΓΔΑΛΑ
Μερίδες 6
Υλικά
- 1 Κουνουπίδι μεγάλο
- 2 κύβους κότας
- 1 κουταλιές σούπας κορνφλάουρ
- 1 κουταλιές σούπας σάλτσα σόγιας
- 4 κουταλιές σούπας λάδι
- 1 κ. γλυκού τζίντζερ
- 4 μεγάλα καρότα
- 2 πράσινες πιπεριές
- 1 ξερό κρεμμύδι
- 100 γραμμάρια Αμύγδαλα
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 1/2 ποτήρι νερό ζεστό
Εκτέλεση
- Κόβετε το κουνουπίδι σε μικρά μπουκετάκια, τα καρότα σε λεπτές φέτες, τις πιπεριές σε λεπτές λουρίδες, το κρεμμύδι σε λεπτές φέτες. Βράζετε σε λίγο νερό τα αμύγδαλα και τα ξεφλουδίζετε. Σε μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε το λάδι. Ρίχνετε το σκόρδο ψιλοκομμένο, τα αμύγδαλα, το κουνουπίδι, τα καρότα, τις πιπεριές και το κρεμμύδι. Πασπαλίζετε με το τζίτζερ και τηγανίζετε, ανακατεύοντας συνέχεια, για 3 λεπτά. Λιώνετε τους κύβους κότας στο ζεστό νερό, τα ρίχνετε στο τηγάνι. Διαλύετε το κορνφλάουρ σε 3 κουταλιές σούπας κρύο νερό και το ρίχνετε στο τηγάνι μαζί με τη σάλτσα σόγιας. Ανακατεύετε, σκεπάζετε την κατσαρόλα και σιγοβράζετε σε μέτρια φωτιά για 15 λεπτά περίπου.