Κουνουπίδι με σάλτσα μπεσαμέλ

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Κουνουπίδι με σάλτσα μπεσαμέλ

Χρόνος: 4-5 λεπτά

Υλικά

  • 1 κουνουπίδι
  • 2 κουταλιές σούπας βούτυρο
  • 2 κουταλιές σούπας αλεύρι
  • 1 φλυτζάνι γάλα ζεστό
  • αλάτι, μοσχοκάρυδο
  • 1/2 φλυτζάνι ζωμό από το κουνουπίδι

Εκτέλεση

  1. Αφαιρείτε το κοτσάνι από το κουνουπίδι και το βάζετε για λίγο σε κρύο νερό για να καθαρίσει. Ρίχνετε στη χύτρα 2 φλυτζάνια νερό και τοποθετείτε το κουνουπίδι με το καλάθι, χωρίς τον τρίποδα στον πυθμένα.
  2. Κλείνετε τη χύτρα και μαγειρεύετε το κουνουπίδι για 4-5 λεπτά. Ανοίγετε τη χύτρα και χωρίζετε το κουνουπίδι σε κομμάτια ή το αφήνετε ολόκληρο.
  3. Λιώνετε το βούτυρο σε μία μικρή κατσαρόλα και ρίχνετε το αλεύρι. Προσθέτετε λίγο-λίγο το γάλα και το ζωμό, ενώ ανακατεύετε συνέχεια. Ρίχνετε αλάτι και μοσχοκάρυδο και περιχύνετε το κουνουπίδι μ’ αυτή τη σάλτσα.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply Ακύρωση απάντησης