Κουνουπίδι με σάλτσα μπεσαμέλ
Χρόνος: 4-5 λεπτά
Υλικά
- 1 κουνουπίδι
- 2 κουταλιές σούπας βούτυρο
- 2 κουταλιές σούπας αλεύρι
- 1 φλυτζάνι γάλα ζεστό
- αλάτι, μοσχοκάρυδο
- 1/2 φλυτζάνι ζωμό από το κουνουπίδι
Εκτέλεση
- Αφαιρείτε το κοτσάνι από το κουνουπίδι και το βάζετε για λίγο σε κρύο νερό για να καθαρίσει. Ρίχνετε στη χύτρα 2 φλυτζάνια νερό και τοποθετείτε το κουνουπίδι με το καλάθι, χωρίς τον τρίποδα στον πυθμένα.
- Κλείνετε τη χύτρα και μαγειρεύετε το κουνουπίδι για 4-5 λεπτά. Ανοίγετε τη χύτρα και χωρίζετε το κουνουπίδι σε κομμάτια ή το αφήνετε ολόκληρο.
- Λιώνετε το βούτυρο σε μία μικρή κατσαρόλα και ρίχνετε το αλεύρι. Προσθέτετε λίγο-λίγο το γάλα και το ζωμό, ενώ ανακατεύετε συνέχεια. Ρίχνετε αλάτι και μοσχοκάρυδο και περιχύνετε το κουνουπίδι μ’ αυτή τη σάλτσα.