Κουνουπίδι σαλάτα
ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ
Υλικά
- 1 μέτριο κουνουπίδι
- 1/2 φλιτζάνια ελαιόλαδο
- 4 κουταλιές σούπας ξίδι
- 5 κουταλιές σούπας λεμόνι
- ελάχιστη ζάχαρη
- 1/2 κουταλιές σούπας μουστάρδα σκόνη
- 1 κουταλιές σούπας κρεμμύδι τριμμένο
- 1/2 κουταλιές σούπας πάπρικα
- αλάτι
- πιπέρι
- 4 αγγουράκια τουρσί ψιλοκομμένα
- 100 γραμμάρια ελιές Καλαμών
- λίγα βρασμένα μπιζέλια (προαιρετικά)
- τρυφερά μαρουλόφυλλα
Εκτέλεση
- Καθαρίζετε το κουνουπίδι από τα φύλλα και το σκληρό κομμάτι του και το βράζετε σε νερό, στο οποίο έχετε προσθέσει το χυμό λεμονιού 15′. Μόλις κρυώσει το χωρίζετε σε μπουκετάκια. Αναμειγνύετε και χτυπάτε στο σέικερ το ελαιόλαδο, το ξίδι, το αλάτι, το πιπέρι, τη ζάχαρη, τη μουστάρδα, το κρεμμύδι και την πάπρικα. Σε μια πιατέλα τοποθετείτε το κομμένο σε μπουκετάκια κουνουπίδι, τα μπιζέλια, τις ελιές, τα αγγουράκια τουρσί.
- Περιχύνετε τη σαλάτα από πάνω με το μείγμα του ελαιόλαδου και την αφήνετε να σταθεί 1 ώρα τουλάχιστον. Τη γαρνίρετε με μαρουλόφυλλα, πασπαλισμένα με αλάτι.