Κουνουπίδι στιφάδο: ένα νόστιμο και υγιεινό πιάτο

Το Κουνουπίδι στιφάδο, είναι ένα νόστιμο και υγιεινό πιάτο που μπορεί να απολαυστεί από 4 άτομα. Αυτή η συνταγή, με προετοιμασία περίπου 10 λεπτών, συνδυάζει την τρυφερή γεύση του κουνουπιδιού με τις αρωματικές νότες του στιφάδου.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Κουνουπίδι στιφάδο

Κουνουπίδι στιφάδο. Νόστιμο και υγιεινό πιάτο για 4 άτομα. Προετοιμασία: 10′

  • Total Time: 45 mins
  • Yield: 6

Υλικά

  • 1 κιλό κουνουπίδι
  • 1/2 κιλό κρεμμυδάκια για στιφάδο
  • ½ φλιτζάνια ελαιόλαδο
  • 4 ντομάτες ξεφλουδισμένες
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1 κλωνάρι δενδρολίβανο
  • 2 κουταλιές σούπας ξίδι
  • 1 ξύλο κανέλας
  • 5 κόκκους πιπέρι
  • Αλάτι

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζετε τα κρεμμυδάκια, τα πλένετε, τα στραγγίζετε και τα σοτάρετε σε μια κατσαρόλα με το λάδι.
  2. Προσθέτετε τα σκόρδα, τις ντομάτες τριμμένες, αλάτι, τους κόκκους του πιπεριού, τη δάφνη, την κανέλα, το ξίδι, το δενδρολίβανο και τα σιγοβράζετε.
  3. Καθαρίζετε το κουνουπίδι, το χωρίζετε σε «μπουκετάκια»,
  4. το πλένετε, το στραγγίζετε και το ρίχνετε στην κατσαρόλα, μαζί με ένα φλιτζάνια χλιαρό νερό. Τα σιγοβράζετε, μέχρι να μαλακώσουν και να μείνουν με λίγη σάλτσα.
  5. Αφήνετε να κρυώσει λίγο το στιφάδο και το σερβίρετε σε πιατέλα.
  • Author: Aggela
  • Prep Time: 10 mins
  • Cook Time: 35 mins
  • Category: Κύριο Πιάτο
  • Method: Βράσιμο
  • Cuisine: Ελληνική

 

Leave a Reply