Το Κουνουπίδι στιφάδο, είναι ένα νόστιμο και υγιεινό πιάτο που μπορεί να απολαυστεί από 4 άτομα. Αυτή η συνταγή, με προετοιμασία περίπου 10 λεπτών, συνδυάζει την τρυφερή γεύση του κουνουπιδιού με τις αρωματικές νότες του στιφάδου.
PrintΚουνουπίδι στιφάδο
Κουνουπίδι στιφάδο. Νόστιμο και υγιεινό πιάτο για 4 άτομα. Προετοιμασία: 10′
- Total Time: 45 mins
- Yield: 6
Υλικά
- 1 κιλό κουνουπίδι
- 1/2 κιλό κρεμμυδάκια για στιφάδο
- ½ φλιτζάνια ελαιόλαδο
- 4 ντομάτες ξεφλουδισμένες
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 1 φύλλο δάφνης
- 1 κλωνάρι δενδρολίβανο
- 2 κουταλιές σούπας ξίδι
- 1 ξύλο κανέλας
- 5 κόκκους πιπέρι
- Αλάτι
Εκτέλεση
- Καθαρίζετε τα κρεμμυδάκια, τα πλένετε, τα στραγγίζετε και τα σοτάρετε σε μια κατσαρόλα με το λάδι.
- Προσθέτετε τα σκόρδα, τις ντομάτες τριμμένες, αλάτι, τους κόκκους του πιπεριού, τη δάφνη, την κανέλα, το ξίδι, το δενδρολίβανο και τα σιγοβράζετε.
- Καθαρίζετε το κουνουπίδι, το χωρίζετε σε «μπουκετάκια»,
- το πλένετε, το στραγγίζετε και το ρίχνετε στην κατσαρόλα, μαζί με ένα φλιτζάνια χλιαρό νερό. Τα σιγοβράζετε, μέχρι να μαλακώσουν και να μείνουν με λίγη σάλτσα.
- Αφήνετε να κρυώσει λίγο το στιφάδο και το σερβίρετε σε πιατέλα.
- Prep Time: 10 mins
- Cook Time: 35 mins
- Category: Κύριο Πιάτο
- Method: Βράσιμο
- Cuisine: Ελληνική