Υλικά
Για τη ζύμη
- 1 κιλό αλεύρι
- 1/2 κουταλιές σούπας μαχλέπι
- 2 φλιτζάνια βούτυρο γάλακτος
- 2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
- 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη
- 1/2 κουταλιές σούπας βούτυρο λιωμένο
Για τη γέμιση
- 1/2 κιλό χουρμάδες φρέσκους
- 1/2 φλιτζάνια καρυδόψιχα τριμμένη
Για το πασπάλισμα
- Λίγο ανθόνερο
- Ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
- Χτυπάτε στο μπολ του μίξερ το βούτυρο, ρίχνετε τη ζάχαρη και συνεχίζετε το χτύπημα, μέχρι να ασπρίσει το μείγμα.
- Ανακατεύετε το αλεύρι με το μπέικιν, το μαχλέπι και το προσθέτετε λίγο λίγο στο μείγμα βουτύρου-ζάχαρης.
- Ρίχνετε λίγο νερό και τα ζυμώνετε, μέχρι να γίνει μια ζύμη μαλακή. Την αφήνετε για 1/2 ώρα.
- Αφαιρείτε τα κουκούτσια από τους χουρμάδες και τους κόβετε σε μικρά κομματάκια.
- Τα Βάζετε σε μια λεκάνη, προσθέτετε την καρυδόψιχα και ανακατεύετε. Παίρνετε ένα κομματάκι ζύμης, το πλάθετε σε μπαλάκι, το ανοίγετε λίγο με τα χέρια σας, Βάζετε στη μέση λίγη γέμιση και κλείνετε γύρω γύρω καλά, δίνοντας το σχήμα κουραμπιέ.
- Συνεχίζετε με την υπόλοιπη ζύμη και γέμιση. Τοποθετείτε τους κουραμπιέδες σε ταψί που έχετε αλείψει με βούτυρο και τους ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά. Τους βγάζετε από το φούρνο, τους ραντίζετε με ανθόνερο, τους τυλίγετε σε ζάχαρη άχνη και τους στρώνετε σε πιατέλα.
- Prep Time: 25 mins
- Cook Time: 30 mins
- Category: Γλυκό
- Method: Ψήσιμο
- Cuisine: Ελληνική
Διατροφικά Στοιχεία
- Calories: 400
Keywords: Κουραμπιέδες, γεμιστοί,